Afgelopen Carnaval was het #Oeteljurkske een HOT ITEM! Overal werd er aandacht aan besteed; in verschillende kranten..

Zo was er bijvoorbeeld het artikel met de kop "Na Oeteldress nu ook het Oeteljurkske":

DEN BOSCH - Hij moest even slikken toen Bavaria met een hoop bombarie de OetelDress introduceerde. John van Deursen, eigenaar van Twinkeltje in de Helftheuvel en aan het Rivierenplein had namelijk een bijna identiek plannetje bedacht voor zo'n kèk carnavalesk Oeteljurkske. "Kom op hé, in Oeteldonk dragen mensen toch geen dress... Maar eenzelfde jurkje, maak dat de kat wijs meneer Van Deursen: dit riekt naar 'plagiaat'. De Bossche ondernemer zweert echter 'op alles en iedereen' dat het écht zijn eigen plan was, al vóór Bavaria kabaal ging maken."Ik kwam op het idee op de elfde van de elfde", zegt Van Deursen "Op het Kwèkfestijn zong Ut Been over de WK-dress, dat het leuk zou zijn als er zo'n ding zou komen in de Oeteldonkse kleuren." Nou had Bavaria voor de WK-dress een bestaand model gebruikt. Dat model is van één van de leveranciers waar ook Van Deursen regelmatig kleding bestelt. "Ik heb hem opgebeld met mijn verzoek. Dat had ik al vaker gedaan, die WK-jurkjes van Bavaria heb ik al lang in álle modekleuren in de winkel hangen." En zo kwam daar het Oeteljurkske.

In eerste instantie baalde Van Deursen van de Bavaria-actie: "Maar dat jurkje heeft nu zoveel aandacht gekregen dat iedereen zo'n ding wil." En die 1.500 stuks van Bavaria zijn al lang en breed vergeven. Hoeveel-ie er al verkocht heeft? "Dat ga ik niet zeggen, veel te link. Dadelijk heb ik een claim aan mijn broek hangen." Onterecht overigens, want navraag leert dat Bavaria geen patent op het jurkje heeft. De bierbrouwer laat weten ook niet te zitten met de 'actie' van Twinkeltje.

Verschillen zijn er trouwens wel. "Die van Bavaria kun je aan twee kanten dragen, die van ons niet. En die van ons is ietsje langer en breder." Met een lach: "Dus niet alleen mooi voor de maatjes-38, zeg maar." Verschil is er ook in prijs. Die van Bavaria kosten 11,11 euro, bij Twinkeltje doen ze 19,95. "Maar dan maak ik er maar twee euro winst op, hoor."

Welk jurkske het eerst op de markt was, maakt nu in ieder geval niet meer zoveel uit. Wat wel uitmaakt is welke er weer is! Het Oeteljurkske is weer volop te verkrijgen in de winkels (Rivierenplein of op de Helftheuvelpassage) en natuurlijk online.
De jurk is perfect te combineren met een rode of een groene bolero, ook deze hebben we in stock :)

Ben zuinig op je jurkske!

X Debbie